Skadespel eller magi?

Som alltid har i Indonesien hander saker och ting valdigt spontant och man kan aldrig veta vad som vantar. Denna gang blev vi tillfragade om vi ville folja med och traffa en magisk man. Vara forvantningar var att vi skulle fa traffa nagon gamling som satt i ett morkt rum och hade magiska krafter. Helt fel.

Vi kom fram till ett valdigt folkhav och mitt bland dessa manniskor dansade ett antal personer iforda fargglada klader. Det som borjade som en dans urartade senare till ett skadespel med drakar och piskor. Drakar draptes och manniskor jublade.

Vad som sedan hande har jag svart att satta ord pa. Alla som dansade och skadespelade blev satta i trans av den magiska mannen. Sedan fortsatte den magiska mannen att satta folk fran publiken i trans. Detta gjorde han genom att anvanda en piska, oljor, orter och annat som jag inte forstod vad det var.

Den yta som folkhavet inte upptog blev snart fylld med cirka 25 personer som dansade, kralade, piskade, stirrade, dragglade och andra oforklarliga saker. Mannen som far vatten pa den sista bilden var speciellt obehaglig. Det borjade med att han med ett drakhuvud som huvudet kan anvandas till en ”klappa” borjade klappa sig fram mot oss, speciellt inriktad pa Adrian. Mannen slog med detta klappande drakhuvud och forsokte helt enkelt klappa till Adrian. Nagon som hade lite fornuft i kroppen hann dock precis fa tag i drakhuvudet innan det var forsent. Nar mannen inte langre hade nagot drakhuvud forsokte han ga omkull Adrian. Till slut viskade den magiska mannen nagot i mannens ora, placerade honom pa en stol och gjorde nagonting oforklarligt som lugnade ner honom. Detta visade sig dock bara hjalpa ett litet tag da han lite senare fick tag pa en piska som han piskade till en liten unge med.

Om detta var ett skadespeleri eller om det var manniskor som verkligen blev satta i trans kan jag inte svara pa. Jag som annars ar sa kritisk till allt vad magi heter vet inte vad jag ska tro. Skulle det vara ett skadespeleri sa skulle det ha varit det basta jag nagonsin har sett. Dessutom vet jag efter att ha sett pa Indonesisk tv att indoneserna ar helt vardelosa skadespelare. Jag ska verkligen jobba hart for att fa Sebastian att fixa till en film fran denna dag, en film pa tjejen som syns pa den tredje bilden. Denna film overtygare nog de flesta.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Skadespel eller magi?

 1. Syster Smisk skriver:

  Efter lite snokande på facebook upptäckte jag att Sebastian (som tycks vilja tillbringa nätterna med pälsdjur) är tillsammans med min unges kusin. Världen är liten och den kretsar kring Dalarna.

 2. Nils skriver:

  Tjena boys! Phet blogg, gillart skarpt! Jag har också vart runt lite men lyckades aldrig ta mig så off som ni verkar vara näst intill jämt=)
  Kör hårt därnere i värmen så håller jag resebloggställningarna här uppe i Kanada sålänge;)
  Ha de gött!

 3. Jeanette skriver:

  JAg är lite avundsjuk på er frihet att resa runt. Måste kännas otroligt faccineradnde och helt underbart att se alla de kulturer, seder och leverne ni stöter på.
  Väntar med spänning på den oförklaringa bilden, i film format 🙂

  Keep on going Boys 🙂
  Kramar

 4. bratt skriver:

  så, är det livet på en pinne eller saknar ni kära sverige? =)

 5. Jonny skriver:

  Livet pa en pinne sa klart! Hur kanns det att vara hemma i kylan?

 6. Jonny skriver:

  Jag foljde bade din och Martins blogg sist nar ni var ute och jag gillar er skarpt. Jag sag nyligen att var gemensamma van Linnea hade lankat till din blogg och fick da upp ogonen for dig igen.

  Keep up the good work Nils!

 7. Marléne skriver:

  Måste vara en obeskrivlig upplevelse att bo och leva som ni gör. Skulle också vilja prova på men min feghet säger nej!
  Ha det bra!

 8. Bratt skriver:

  Det är fan gött hemma ändå… Synd bara på dendär jävla snön… 😛
  men man lär Fan ta sig härifrån minst en gång per år för att uppskatta eländet… Haha
  men efter Asien 4ggr irad så lär jag hitta nåt nytt ställe.
  Danmark kanske 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *