Sungai Barito.

Vi befinner oss just nu i Muara teweh, den sista staden innan avfard upp for floden Barito. For cirka 8 ar sedan utbrot i dessa trakter en konflikt mellan javaneser och dayakerna, nagot som slutade med att 1000 javaneser fick sitt huvud avskilt fran sin kropp.

Vad vi kommer att motas av uppstroms vet vi inte. Det finns i princip ingen information om vad som finns dar forutom dayaker och djungel. Vara forhoppningar ar att hitta en trevlig by med mycket tuak (palmvin) att fira jul i. Om det dessutom finns nagon gammal man som fortfarande kan tatuera blir detta en bonus.

Sebastians lillbror Adrian hanger med i vart sallskap nu. Detta lilla fol ska vi forsoka gora orang hutan av, om det ar mojligt.

Till nasta gang, god jul och gott nytt ar!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sungai Barito.

  1. Elin skriver:

    God Jul å Gott nytt år! Simma lugnt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *