Sungai Barito Del 1.

I Indonesien fungerar inte riktigt det har med tidsplanering. Vi bokade i gar biljetter pa en speed boat upp for floden Barito, till staden Puruk Cahu. Vi blev tillsagda att baten skulle lamna Muara Teweh klockan 07:00, och att vi skulle infinna oss vid batens avgangsbrygga klockan 06:00. Efter 4 timmars vantan drog kapten upp ankaret och lamnade Muara Teweh bakom sig. 3-4 timmar senare var vi framme i Puruk Cahu.

Val framme i Puruk Cahu fick vi i oss lite mat i magen, och fick efter nagra samtal med lokalbefolkningen veta att det fanns en dayakby cirka 14 km fran staden. I denna by skulle det enligt manga finnas flera manniskor som tatuerar traditionella tatueringar. Men da ar ocksa detta Indonesien, man kan inte direkt lita pa vad nagon sager. Det fanns ingen som kunde tatuera, och knappt nagra manniskor med tatueringar.

Tatueringar eller inte sa fick vi en trevlig stund i denna by. Barnen var glada och vi traffade en full rolig gubbe. Denna gubbe som syns pa tva av bilderna fick en snus av Sebastian. Forst stoppade han upp den i nasan. Sedan sa Sebastian at honom att han skulle ha den under lappen. Nar han sedan stoppade den under lappen berattade vi att han kanske skulle bli lite surrig av den. Nar han fick hora detta spottade han direkt ut den och spydde over racket. Den muntra mannen jag poserar tillsammans med ar hovdingen i byn.

I morgon fortsatter vi upp for floden och ser vart odet tar oss.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sungai Barito Del 1.

  1. Mink skriver:

    Fyyy vad ni röker!!! 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *