Hin Håle var ute på havet i dag.

Nu är jag certifierad PADI open water-dykare, men resan dit var längre än ett liv och fruktansvärt plågsamt. Det började med en natt fylld av feberfrossa och en galen tupp, jag vaknade runt 04:00 och kunde inte somna om. Klockan 06:10 började vi samla ihop utrustningen och åkte ut med båten på ett hav som till och med hade gjort Karl Alfred grön av sjösjuka. Och det var just grön som jag blev enligt filmteamet som var med på båten. Vågorna var sjuka och jag fattade inte att vi ändå skulle dyka, jag trodde jag skulle dö. Till och med vår instruktör som har jobbat på det här havet i 3 år blev sjösjuk och nästan spydde.

Efter många om och men gjorde 3/5 klart dykningarna, två Israeler klarade helt enkelt inte av det, och jag lovar att det var på håret att jag inte heller gjorde det. Nu i efterhand känns det jäkligt skönt att jag ändå bet ihop, men just där brydde jag mig inte ens om jag skulle dö, bara jag slapp havet. Fortfarande nu när jag ligger i min säng kan jag känna att det gungar lite, och mat är något som min kropp inte direkt har blivit bortskämd med i dag, en halv portion snabbnudlar och en halstablett är det enda som jag fått ner.

Nu om 20 minuter ska vi kolla på filmen som spelades in i dag, den visas nere på en bar på stranden. Förhoppningsvis klarar jag av att äta något litet där, eller i alla fall dricka en öl så jag får i mig lite energi. De kommande dagarna kommer jag ägna åt att återhämta mig, och jag vill helst inte se en båt på flera år. Tråkigt nog är jag på en ö, och jag måste ta mig härifrån med båt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hin Håle var ute på havet i dag.

 1. Pappa & Berit skriver:

  ja lyd mamma med intagen 🙂 hoppas att allt är bra med dig.. vi saknar dej här i rusket. kram från oss

 2. Nattah skriver:

  Hej,du får snart ta och komma hem eller så får du skicka hem en flygbiljett till mig så kan jag komma till dig! 😉 Förresten grattis till dykcert. Det är du värd min duktiga broder 🙂
  Kram från lillasyster! 😯 :mrgreen: 😳 🙂 😎 😆

 3. ell skriver:

  jag skulle ge allt för att få vara lite sjösjuk just nu . allt precis allt här är grått & det bara regnar varje dag . grattis till dykcertet , var rädd om dig & kom hem in one piece . kram

 4. bratt skriver:

  hur fan är det med väder å storm därborta egentligen? Förra gångerna jag varit i thailand så har vädret varit skit där med storm å jävulskap, så därför har ja inte varit där… ge mig en prognos för december 😉

 5. lifewontwait skriver:

  Det är storm och skit här nu, i morgon när jag åker härifrån är det bara en båt som går, de andra är inställda pga att det är så jäkla hårt ute på havet. Egentligen ska det regna varje dag här nu också enligt alla som bor här, men det har varit mest sol, men någon regnskur och lite moln. December kommer förmodligen vara värre, det är monsunperiod 3 månader framåt. Tydligen ska det vara bäst i typ april.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *