Tankar om toaletter.

Alla vet kanske inte hur det fungerar här i Asien, men nu tänker jag redogöra lite om hur det fungerar med toaletter.

Här omkring kan man i princip förvänta sig vad som helst vad gäller en toalett, ett hål rakt ner i marken, en skål i marken, en toalett utan sittring eller kanske en helt vanlig toalett.

När jag första gången kom hit blev jag sur för att dessa människor inte använder toalettpapper, utan de använder en vattenslang, typ som ett litet duschmunstycke. Jag vägrade använda denna teknik under min första resa och tog med mig papper överallt.

När jag kom till en toalett här i Malaysia och insåg att de inte hade denna slang, utan något jävla papper som de vill att jag ska torka mig med blev jag sur, och då insåg jag att jag helt har övergått till slangen.

Detta är en överlägsen teknik, för hur mycket du än torkar dig så blir det ju inte lika rent som om du använder vatten och spolar bort allt. En nackdel som jag har kommit över är att det kan bli lite blött i kalsongerna efteråt, men det torkar ju till slut.

Dock är jag fortfarande sur på Thailändarna som inte vet vad tvål är, det finns i princip aldrig tvål på en offentlig toalett i Thailand. Dock är de väldigt duktiga på att förse folket med tvål i Malaysia, men då använder ju de papper på vissa toaller också.

Hur som helst så tänker jag installera en sån där slang i mitt badrum nästa gång jag får för mig att skaffa en bostad.

Jag har mitt visum till Indonesien nu, 4 timmar tog det att få det, imponerande. Så efter nyår lämnar jag med största sannolikhet Kuala Lumpur och drar mig till någon nice strand eller något, lite segt att det är monsunperiod på östsidan bara, för det är dit jag vill.

Jag vet att jag har läsare på den här bloggen eftersom jag använder google analytics, och jag vet att folk har hittat hit genom att söka på ”andas under vatten” och liknande saker på google. Men bara för att jag vet att jag har läsare så betyder inte det att jag inte vill ha kommentarer, för jag vill ha massa kommentarer. KOMMENTERA MERA!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tankar om toaletter.

 1. bratt skriver:

  haha, du har sa javla ratt jonny, man blir fan irriterad om man kommer till en toalett som bara har toapaper…

  det blir fan en slang nar man kommer hem.. =)
  Och vad fan hande med bidén egentligen? kan ha varit 1900talets största uppfinning =P

 2. Så du lyckades få Goggle Analytics att funka ändå? Sorry att jag inte var till större hjälp. 😛

 3. ems! skriver:

  Bästa Jonny!
  Alltid lika kul att läsa dina inlägg, numera konkurrerar du med A.Lindgren. Men du får bli en kjempeflink tvåa. Skriv skriv skriv till folket, vi väntar med spänning. Man har ju lite kallare här uppe… Vet att man väntar med spänning på kommentarer när man e ute o reser, statistiken spelar ingen roll. …Så därför ska jag nu lämna ett avtryck.

  GOTT NYTT ÅR BYE THE WAY MATE! Hoppas toalettproblemen löser sig, haha. När vi var på PhiPhi o låg på Charlies Beach allihop i vattnet för ngn vinter sedan o kika upp emot restaurangerna o stranden så såg vi min käre bror i panik o stora behov av ett skithus… springa fram o tebax som en höna… de enda han hittade var toaletter med hål i golvet.. inte kul när man ska göra nr 2 o e kinkig som fan med allt… vet inte hur han löste det för han kom inte tebax till stranden o oss så tror de blev ett litet oh oh oh i brallan… hoppas inte du får samma problem. nu ska jag sluta skriva noveller! Ha det så bra! Kram från Ems!

 4. Jag förstår vad du menar, men jag tycker (tyckte) att största problemet är hål-i-golvet varianten… Det är visserligen mer hygieniskt då man inte behöver möta någon annans rumpbakterier… men tvåan e fan jobbigt på dessa…

  Anywho, hoppas du har det bra och glöm nu inte Paddys.. 😉

 5. Johanna skriver:

  hahah. Jag och min kompis kom hem från en backpackingresa i asien för några veckor sedan. Vi diskuterade detta väldigt mycket. Vi hade alltid servetter med oss och vi föredrog hål i golvet. Men vi förstod aldrig dom som använde slangen! Hur kan det inte bli blött överallt, det skulle ju liksom inte bli lite blött i byxorna, eller? torkar man sig efter det eller? 🙄

 6. lifewontwait skriver:

  Det blir blött överallt, men det är bara att skaka rumpan lite och sedan dra på sig brallorna och låta det torka av sig själv. Hur asiaterna gör vet jag inte, men detta är det sätt som jag använder mig av. Vart i asien var ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *