Nästan som kinderägg, fast bara överraskningen.

Jag måste berätta om ett stort problem jag har här i Asien. De flesta som känner mig, vet också att mitt godismissbruk är något utöver det vanliga. Jag måste äta godis i princip varje dag för att fungera som människa, sockerberoende kallas det tydligen.

När jag åkte hit tog jag med mig 8 påsar djungelvrål och 4 påsar lakritsnappar, dessa påsar gick snabbt åt, snabbare än vad jag hade tänkt. Efter att de tog slut har jag fått nöja mig med några former av sura godisar och godis i geléform, som geléråttor, även choklad har konsumerats i stora mängder. I Taman Negara fanns det ingen 7-eleven som hade det där godiset jag kunde lita på, så jag provade med lite olika påsar med godis jag hittade. Jag blev överlycklig när jag hittade något som såg ut som weinergum, men det smakade verkligen konstgjort och äckligt. Sedan hittade jag en liten påse med små hårda karameller inslagna i plast, jag köpte denna påse och gick nöjd hemåt. I påsen fanns det förutom karamellerna, även någon liten tub och småsmåsmå sugrör. Efter att ha blivit besviken på karamellerna, som bland annat kom i smaken majs/mjölk, så tänkte jag testa en sån där tub. Jag försökte trycka in ett rör i något som såg ut som en början till öppning, men det gick inte, så jag slet upp förpackningen och sög i mig av innehållet utan att tveka. På en tiondelsekund försvann min nyfikenhet och ersattes av ett spottande och fräsande, jag sprang in på toaletten och försökte få bort den segflytande vätskan ur min mun så gott det gick. Det jag precis hade stoppat i mig var lim, alltså helt ärligt så var det lim. Det luktade och smakade kemiskt, så där som limmet vi hade i skolan, i den där grå förpackningen. Efter en del funderande kom jag fram till att man skulle blåsa bubblor av limmet, med hjälp av de små rören. Men då är min fråga, vem fan i hela världen får för sig att blanda lim och godis i samma påse? Stackars barn i denna del av världen, de får aldrig uppleva det goda godiset i denna värld.

Tur nog kommer det 1 kilo svenskt lösviktsgodis till mig på måndag, det tackar vi gudarna för!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nästan som kinderägg, fast bara överraskningen.

 1. Jimmy skriver:

  Låter som du har det grymt skönt i värmen trots dina lim missöden 😆
  Ska du åka ut till ön med Varaner utanför Bali?
  Lycka till med alla vandringar hoppas du har bra sjukförsäkring.

 2. lifewontwait skriver:

  Ja, Komodo är första stoppet efter Bali, ska bli riktigt nice att åka dit. Sjukförsäkringen är skaplig tror jag, får väl 400 – 500 kronor om jag blir invalid 😉

 3. van der Kaaij skriver:

  haha. det där limmet är till för att liksom blåsa ballonger med. fan så kul att du tryckte in det i munnen! i indonesien finns ett kaffegodis (ja det finns på en massa andra platser) som heter kopiko, som är fantastiskt, om man gillar kaffe. lakrits däremot kan mna bara längta efter. du får turista i finland nästa gång – där äter de bara lakrits.
  allt gott.
  Anders.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *