Borneo nasta!

Bali, Indonesien.

Jag reser nu som jag tidigare namde, med en Sebastian Hedin fran Hedemora. Han och jag ser enligt indoneserna ut som tvillingar, men det haller inte riktigt jag med om. Vi kommer hur som helst att resa till Borneo i morgon, narmare bestamt Pontianak, Kalimantan. Dar kommer vi med buss och bat forsoka ta oss till Ibanfolket, och leva med dem. Vi kommer aven trekka och sana saker. Hur allt blir far ni lasa har senare.

Eftersom jag kommer ta mig ut i ingenstans, kommer jag fran och med i dag eller i morgon inte ha tillgang till internet pa ett tag, hur lange vet jag inte. Om telefonen kommer fungera vet jag inte riktigt, formodligen inte. Ingen behover oroa sig for att nagot har hant alltsa, jag kommer bara vara borta fran dessa moderniteter. Och kara far, du far betala rakningarna som jag inte hinner fa (alskar dig).

Har pa Bali har vi chillat en del, mest pga att vi bada brande sonder oss pa baten pa vag fran Komodo till fastlandet. Vi rakade somna langst fram i baten, mitt i solen. Fast i dag hyrde vi motorcyklar, akte till Ubud och at helgrillad gris och besokte monkey foreste. Jag fick till nagra skapliga bilder, men jag bjuder bara pa DENNA just nu. Bilden pa Sebastian ar som nagra kanske redan har raknat ut, ocksa fran monkey forest. Denna apskog ar egentligen en park, fylld av apor som far mat av turister som betalar pengar for att komma in. Vi testade peta pa nagra av de stora aporna, men de gillade inte riktigt det och ville ha ihjal oss. Vi har det pa film och kanske kommer det visas nagon gang i framtiden.

Forresten sa har jag en bondbranna, en linnebranna och ett ansikte som flagnar sonder. Men hellre brannskador an koldskador!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Borneo nasta!

 1. van der Kaaij skriver:

  Apa kabar Jonny.
  Monkey forest har blivit som du beskriver det, men är egentligen ett, för de lokala balineserna, heligt tempel som aporna i parken skyddar. Personligen trodde jag att det var religiös smörja eller en turistfint, i synnerhet som det står på skyltarna att alla måste bära sarong och att kvinnor inte får gå in i templet under menstruation. Jag blev dock överbevisad en dag när jag satt där och tecknade apor. En japansk kvinna blev våldsamt överfallen av en stor aphanne. Han rev hennes kläder i strimlor och benen i sår. Lite skärrad frågade jag vakten, som bara tittade på, vad fan som tagit åt apan. ”hon har gått in med mens” svarade han då lugnt.
  Men som sagt, aporna är inte dummare än att de utnyttjar alla turister som ger dem mat, och då blir det ett ganska slätstruket utflyktsmål.

  Allt gott.

  Anders.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *