Det har ar mitt liv, i nastan hundra bilder.

q

s

d

d

d

r

s

g

f

r

g

h

g

Detta ar bilder fran resan upp for floden som tog oss till en liten by som fortrollade mig totalt. Mannen i den gula trojan blev en favorit som vi aven traffade senare nar vi akte tillbaka. Den sista bilden visar var vi sov nar vi stannade i en liten by pa vag upp for floden da det blev for sent for att fortsatta. Det ar alltsa en liten affar som vi sov i, och delade med familjen pa fem personer som agde affaren.

d

d

d

d

Fiske med den ena pastorn i byn.

g

gf

s

s

h

s

s

s

b

g

s

g

d

f

f

g

t

g

s

s

s

En liten bit fran den by vi besokte och foralskade oss i letade folk efter guld. Den langa mannen med det harliga leendet larde oss allt om hur man hittar guldet. Vi dok med hjalp av bensindrivna kompressorer, vaskade och var aven till en liten back dar vi bara anvandra cyklop. Och undrar ni om vi hittade guld? Sjalvklart gjorde vi det, jag vann tavlingen mellan mig och Sebastian om att hitta den storsta.
Det har livet tog mig med storm, och vi har redan bestamt att vi ska atervanda hit efter sommaren och spendera en langre tid har, och leta efter guld. MAS PANAS!

s

d

s

d

d

h

s

s

s

s

h

d

d

d

s

s

d

s

s

s

s

d

Vi hann spendera nagra dagar och natter i djungeln ocksa, jag tanker lata bilderna tala mer an mina ord. Vi sov i hangmattor, invaderades av myror stora som katter, fick besok av apor och hade det helt enkelt jakligt bra. Tyvarr blev Sebastian sjuk nar vi var ute pa en tre dagar och tva natterstrekking, vilket syns pa en av bilderna nar vi sitter vid vattnet.

s

s

s

s

g

s

s

s

s

s

Det finns alltid tid for lek!

s

s

s

s

Morgon i byn, och den som inte tror att det kan bli kallt i regnskogen har fel. Jag fros ihjal nagra natter, och varje morgon gick jag upp och vantade pa att solen skulle ga upp strax efter sju, sa att min kropp kunde fa tillbaka lite varme.
Bilden i hangmattan tog Sebastian nar jag sov, tydligen ar det varmt och skont for min hand innanfor byxorna.

s

Fjadrar fran skogshona, ayam hutan.

s

Vart husdjur Jacob.

s

d

Nagra bybor hittade en skogskatt, som de kallade den. Sebastian ser inte ut sa dar i vanliga fall, men jag var tvungen att lagga ut bilden for jag bara alskar den.

s

Vad manga inte vet ar att dingon ursprungligen kommer fran Indonesien, i denna by fanns det for manga av dem och manga sag riktigt skabbiga ut.

s

Stjarnorna ar helt enkelt vackrare har.

s

s

Den sotaste ungen i hela byn.

s

Barnen fick fanta av mig och Sebastian medans alla vuxna letade efter guld.

s

En skon Punangubbe som gjorde slidor och handtag till vara machetas som vi kopte av en albinogubbe i Putussibau.

s

Allting ar helt enkelt storre har.

s

Vi har inte haft nagon tur i vart sokande efter dayaktatueringar. Den forsta vi traffade hade blivit blind, denna hade parkingson eller nagot liknande. Pa nasta stalle fanns det en som var duktig, men han hade varit borta i 8 manader och skulle komma hem nagra dagar efter att vi var dar.

s

Lortungar som leker medans mamma och pappa letar guld.

s

Sebastian blev som sagt sjuk, och medans han madde daligt passade jag pa att ta bilder pa honom.

s

Har sov vi, jag tror huset var nagot som staten hade byggt, till vad vet jag inte riktigt.

s

Mina fotter mot baksidan av huset vi bodde i.

s

s

s

s

s

Vi tog oss till ett berg fyllt av grottor, klattrade runt i fladdermusbajs och brann upp i hettan som skapas pga det nasta bild visar.

s

Namligen skovligen av Borneos skog, som ersatts av palmoljeodlingar.

s

Det ska se ut som att jag har burit upp alla dessa dunkar, men jag ar arlig och berattar att jag vaktade vaskorna.

Jag later dessa bilder tala for sig sjalva. Jag har hittat ett paradis pa denna jord, och jag kommer aka dit igen och stanna tills jag fatt nog.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Det har ar mitt liv, i nastan hundra bilder.

 1. Anette skriver:

  Underbara bilder och vilket härligt äventyr.

  /Moster.

 2. Anette skriver:

  Vilka härliga bilder och vilket underbart äventyr.

  /Moster.

 3. Anette skriver:

  Vilken knäpp kommentarsmojäng, den säger att den inte tar emot kommentaren så gör den det ändå. 🙄

 4. Ida Ljusberg skriver:

  Underbart!
  Ta mig med!
  Låt mig följa..!

 5. J skriver:

  Tarzan tar fina bilder. Jättefina.
  Tar du med mig dit någon gång?

 6. Ems skriver:

  Underbart Jonny, helt jävla wonderful!
  Vad ska man säga eller skriva, finns inget att skriva. Dem där bilderna took my breath away. Paradiset för dig . 😛
  Härligt att se att ni lever och att du mår bra.
  Ser fram emot sommaren här i Oslo, Kings of leon o annat skoj. Vi måste ju gå? Ha det så himla bra, nu ska jag drömma mig vidare till en plats långt bort härifrån o närmre solen. Oslo är kallt o snötäckt… det är mörkt.
  Finns inget värt att uppdatera om som är värt att bry sig om, OS e väl inte ngt att följa efter o melodifestivalen e ju bara skit…… Vet hur mkt ett hej el avtryck på en blogg är när man är ute o reser länge så tänkte bjuda på ett här. =) Glöm aldrig; born to be alive!
  Kram från Ems i oslo!

 7. Pappa & Berit skriver:

  tja ja det är coola bilder men nu kan du hänga med oss ut på våra guldvaskar träffar i swerike vi väntar tills du kommer hem och berättar ALLT… puss puss älskar dig din BÄSTA Pappa 😛

 8. jenny skriver:

  vilka väldigt fina bilder.

 9. Mamz skriver:

  Hejsan Jonny !
  Härligt att se och höra av dig igen 😀
  Skönt att veta att du mår bra och har det gott.
  Det var verkligen fina bilder!
  Jag är jätteglad för din skull att du trivs så bra där borta, men du vet väl att: borta bra och HEMMA BÄST!!!!!!!!!!

  (Blir bara så ledsen och besviken. när jag ser dig med
  dom där j…. 👿 ..a giftpinnarna 😥
  Hoppas verkligen att du kan sluta med det där giftet, för din egen skull)

  Här hemma är det ff vargavinter brrrrr, kallt o snöigt.
  Vi har firat ”lilla” Nattiz 13 årsdag idag!!!

  Jag hoppas du fortsätter och har det bra, var rädd om dig.
  Jaaaaa , jag får väl en kram nu när jag skrev!!??!!

  Ha det så gott

  KRAM <3<3<3<3

  Älskar dig /Mamz

 10. Simon skriver:

  Grymma bilder 🙂 Men är det inte dags att komma hem snart eller? Det börjar bli varmt nu, snön är snart borta 🙄 😀

 11. Philip skriver:

  Sweet jag är jävligt avundsjuk på dig nu.
  Vill också leka i djungeln.

  Hoppas allt är bra och du kan ladda upp mera bilder!

  Philip

 12. jocke skriver:

  hallå grabben! Ser ut som du är född djungeln 😉 grymt fina bilder. Känner mej tvungen att följa med om du ska dit igen.
  Fortsätt att ha d bäst puss å kram jocke

 13. van der Kaaij skriver:

  Jonny.
  Jag har en fundering… något som alltid bromsat mina planer på riktiga djupdjungelfärder, som den ni gjorde på Borneo. Hur upplevde ni det med färstingar, blodiglar, malariamyggor, myror och annan sån ohyra. Malaria finns ju i olka svårighetsgrader, hur vanligt är det att man får det på borneo? jag har läst om små jävla fästingar som kryper in i skinnet och sitter kvar där, på något vis och myror som biter värre än getingar men som man inte kan nypa sönder med fingrarna. Blodiglar verkar finnas som myggor finns i Sverige, eller? Stämmer dessa mina litterära kunskaper med dina verkliga? Jag är intresserad av nästan alla vilda djur. till och med myggor kan ha min sympati, men fästingar vettu… jag avskyr dom innerligt!

  Allt gott.
  Anders.

 14. lifewontwait skriver:

  Myggorna funderade jag mycket på innan jag åkte, jag tog med myggnät och hela det kittet. Sedan visar det sig att i verkligheten så är det inte så mycket mygg i djungeln. Stora svarta moln som det finns i Sverige existerar inte. Vi sover utan myggnät och använder jag myggmedel så är det just för myrornas skull. Det finns absolut myror i djungeln, vissa små som ett sandkorn och andra större än just getingar. En kväll när vi kom tillbaka till våra hängmattor var dessa invaderade av stora kattmyror (katt just för att de är stora som en katt, enligt mig), de är förmodligen ute efter saltet bara. Obehagligt hur som helst, men med lite insektsmedel på alla ingångar till hängmattan så vågar de sig inte dit. Sebastians vattentäta bag blev över en natt ett myrbo, myrorna gjorde gångar i gummit, och gjorde stora staplar med sand på den. Och då var detta små myror. Men myror som biter är sällsynta, jag har blivit biten kanske en gång när jag råkat klämma en myra, annars vill de bara ha salt.
  Blodiglar finns så klart, men det är något man blir van med, och i många fall märker man inte ens att det har varit en blodigel där och sugit blod. Går man en hel dag kanske man får 20 blodiglar på sig, men det är inte några problem. Hellre tusen blodiglar än myggor.
  Det finns även små små getingar som är ute efter saltet, dessa sticker inte om man låter dem vara. Men jag gillar inte getingar och brukar därför vifta och ibland klämmer jag till någon, och då får jag skylla mig själv när jag blir stucken. Fästingar har jag aldrig fått på mig här i tropikerna. En sommar i Tjeckien fick jag 11 stycken bara på huvudet, och kanske 20 totalt. Så åk inte till Prag och drick öl om du ogillar fästingar.
  Just ja, malaria existerar ju, men där jag har varit har det inte varit några problem med mygg så klart. Det finns profylax att äta, men det är dyrt och det medför jobbiga bieffekter. Detta profylax kan även ätas efter att man smittats av malaria, och det är så jag lever. En misstanke om malaria, och pillerna åker ner i magen, men det har ju inte hänt än. Det jobbigaste runt småbyarna är flugorna, men det är kanske bara jag som har känslig hud, det kittlas när de springer runt på mina ben.
  Så, det är bara att packa en väska och åka Anders!

 15. van der Kaaij skriver:

  Jonny. Tack för dina utförliga svar.

  Fan, det låter ju inte så illa det där. Kanske har litteraturen jag satt i mig överdrivit problemet, eller så har du varit på bra ställen.

  Ok, aldrig Tjeckien för min del, fast jag gillar pilsner. De jävla fegisarna hoppar på en när man inte märker det och käkar av en, så river man bort dem och får en otrevlig knöl i huden som kliar i flera år. Fästingar är det enda på jordytan som borde utrotas. De saknar ju dessutom funktion i ekosystemet, vad jag kan förstå. (rätta mig om jag har fel, någon).

  Att insekterna vill ha salt är intressant. I en av alla böcker jag läst om detta skapade den upptäcksresande bra kontakt med en stam kannibaler genom att bjuda på salt. Då söta frukter är en del av deras vardagliga kost uppskattade de inte söta smaker som vi gör, medan salt som inte förekommer naturligt i jungeln, långt från havet, var den största delikatess.

  Kanske finns ett liknande samband för insekterna?

  A.

 16. Pingback: Lämnar Sverige. | Life Won't Wait

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *